Vilken är din favoritmat att äta ute?

Vilken är din favoritmat att äta ute?

När det gäller restaurangbesök finns det några saker som jag letar efter i en god måltid på en restaurang. Först och främst ska det vara rimligt prissatt. För det andra ska den vara gjord av färska, högkvalitativa råvaror. Och slutligen ska den serveras i en avslappnad och behaglig atmosfär. Utifrån dessa kriterier är min favoritrestaurang en i Bollnäs. De serverar enkla men utsökta rätter och restaurangen har en varm och inbjudande atmosfär. Menyn ändras säsongsmässigt, så det finns alltid något nytt att prova. Oavsett om jag njuter av en lätt lunch eller en lugn middag på denna restaurang är detta alltid mitt förstahandsval.

En av mina favoriträtter är kycklingpaj. Det är en rejäl och tröstande måltid som är perfekt för en kylig kväll. Det bästa är att den är relativt lätt att göra, även om du inte är en erfaren kock. Här är vad du behöver:

– 2 hg kycklingbröst utan ben och skinn, skurna i tärningar

– 1 burk kycklingsoppa

– 1 påse med blandade grönsaker (jag gillar att använda majs, ärtor och morötter)

– 1 färdig pajskal

Förvärm ugnen till 175 grader. Stek sedan kycklingen på medelvärme i en stor kastrull eller tills den är brynt överallt. Tillsätt sedan kycklingsoppa och blandade grönsaker. Rör ihop allting och häll det sedan i pajskalet. Placera pajen på ett bakplåtspapper och grädda den i 25-30 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun och flagnande. Njut!

Även om en del människor inte tror det, kan det sätt på vilket du tillagar din mat ha stor betydelse för dess smak och näring. Till exempel tenderar tillagningsmetoder som grillning och stekning att bevara mer av näringsämnena i maten än metoder som kokning eller ångkokning. Dessutom kan olika tillagningsmetoder få fram olika smaker i maten. För hur det än är måsta man laga mat, en restaurang går man till ibland!

Kommentarer är stängda.